22.02.2012 г., 12:08 ч.

Панелен рай 

  Поезия » Гражданска
432 0 1
Облаците над квартала виснат,
без никого да питат те.
Преминават си отгоре бързо, без да киснат,
и отварят синьото небе.

Майки вън клюкарят нагло,
сякаш безработни - по пейките насядали са те.
Дядо с бастун ги поздравява драго
и поклаща своите ръце.

Блоковете пак сивеят 
и безмълвни те стоят.
А стените сякаш с цифри пеят,
грозният им край кроят.

През прозореца една жена се вижда,
права тя стои със снимка във ръце.
Историята своя ненавижда,
ядосана, с намръщено лице.

Една сълза по бузата се стича
и пада на одраскания под.
Едно дете по улицата тича
и цитира някакъв си анекдот.

Това е моят дом, майчиното рамо.
И както блоковете, тук е моят край.
Така че искам да ви кажа само -
Добре дошли в панелния "рай".

© Димитър Бекяров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??