Плътта на градовете
полазена от
панелните блокове
правоъгълни тела
олющени
номерирани
нощем приличат
на плочки от домино
на шахматни дъски също
светлината с белите
фигури по прозорците
други фигури няма
зад стъклата
в квадратните апартаменти
само силуети
на обезобразени души
стълбища
храносмилат съдби
в най-добрия случай
повръщат някое тяло
долу на плочките
пред панелния блок.
© Мария Василева Всички права запазени