Най-лоша е компанията на глупака,
хем сте двама, хем не сте,
той, глупакът, мислите не чака,
дрънка бързо кво да е..
Винаги се смее гръмогласно,
ако види болен, сочи го със пръст,
на него всичко му е ясно,
и на великана казва- Ти си с дребен ръст!
Простият е всъщност сложен!
На егото е в мъртва хватка,
много често е заможен,
и за жена си взема патка.
Да си учен днес не струва!
По презиран си от псе..
Ум царува, ум робува
и днес пак патките пасе..
© Лебовски Всички права запазени