17.05.2017 г., 8:29 ч.

Патология 

  Поезия » Гражданска
334 0 1

 

Още ме държи девети май
в потрес и душевна дисхармония.
Деца-войници от натрапен „рай“.
Що за колективна патология?!

 

Хитлерюгенд има своя брат:
Путинюгенд членове набира.
Децата не познават този свят,
но „подковани“, пътят си избират.

 

Те някой ден ще заклеймят света,
че не по тяхна воля е направен.
Децата-войни днеска са деца,
но утре своя фюрер ще прославят.

 

Може ли фашизмът да е път,
омразата към всички – идеология?!
Защо деца в военен строй вървят?
Не почит е това, а патология!

 

13. 05. 2017 г.
Русе

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Напълно подкрепям!Времето забременява.Дано не роди нова световна война.Да пази Господ!!!
Предложения
: ??:??