29.08.2012 г., 20:22 ч.

Перо от Феникс 

  Поезия
800 1 12

Не съм в различен свят, и ти не си.

В една галактика живеем с теб.

Сред необятната и звездна степ

по млечни пътища не ме търси.


Във синьото на облачната дреб

една луна над двама ни виси,

девойко мила с къдрави коси,

достойна да омаеш даже Феб.


От кал несръчно съм измайсторен,

но ти едва ли си била ребро,

щом сам Адам е бил несъвършен.


От някой Феникс неизпепелен

навярно си откъснато перо

през времето, достигнало до мен...

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??