5.03.2023 г., 14:09 ч.  

Песен Нова 

  Поезия » Свободен стих
284 0 2

Песен Нова

 

Чуйте, прочетете мислите, препоръките,

Свързани с делата на Леснич, на Лесничея.

С предложение Заедно да действаме,

Да ни се роди чрез Песента нова,

Нов щастлив човек на Земята.

 

И затова - нека заобичат хората Земята!

Да ходят боси - всеки ден, предлагам.

Нека не много силно да служат на стомаха,

Ядене едно - ще бъде пак добре - през ден.

 

С Вода студена - да се обливат ежедневно!

Реките да обичат, горските пътеки,

Бурени и тръните по тях - да чистят смело.

Боговете с веселие да славят!

 

Духовете на боговете в Съзвездията чакат

Да вземем отреденото ни щастие.

В Мечката Голяма - главен бог е Род,

След него е Сварог - Синът-Ковач. 

 

А на Земята се Велес намира,

В Земята - сред корените обитава,

В горите той бор е, и ясен, и смърч,

Във Войната - Танк непробиваем.

 

В полята Пелин и тютюн е Велес,

В селото Бик и крава е той,

В градовете - Влак, в планините Мечка,

Велес е Солта на живота в трите свята!

 

А до Велес живее кой, - Лесничея 

Свои пътеки има си той, - чисти ги смело.

За хората и боговете-братя мисли, пее и прославя,

Щастието Ново с дух и сила определя.

 

Амулети изготвя Лесничея.

Изследвания в Науките осъществява.

Текстове полезни от руски превежда.

Домовете наглежда и в ред ги привежда.

 

През лятото Слънцето господства,

През зимата - Студа.

Но да се прави нещо - винаги може.

Делата - далеч - скуката и пустотата гонят.

 

Ако някой иска от вас да тъжите Само,

Не е правилно това.

И ако някой иска да се усмихвате само,

Не давайте Съгласието свое!

 

Не вярвайте на умствените строги планове,

Сега го мислите Едно, утре то Друго излиза.

Щом не ви заробва, а Свобода ви носи,

Приемете го - Новото вие!

 

На Енергиите - да текат свободно давай ти,

Иска някой нещо от тебе, дай му поне малко!

Почитаем господин ще бъдеш ти тогава,

И нужното в нужен момент ще ти идва само.

 

Колективният разум почитай, 

От хора-елементи Разни състои се Той.

Ще мислиш успешно, защитен ще бъдеш,

Да се наречеш Другар ще придобиеш право.

 

***

 

Ще разцъфтят градини нови,

И Сгради нови ще изникнат.

На мястото на развалините 

Животът с Напев нов ще изградим 

 

Л.В.

 

Ура

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??