23.07.2008 г., 10:25 ч.

Песен за капитана 

  Поезия » Любовна
1438 0 12
Ще отплуваш ли пак, Капитане?
На брега прикован си в скалата.
За секунда ли тук си пристанал
и флиртуваш с попътния вятър?

Той те мами със гларусов писък.
А навътре сирени те канят.
Преминаваш предела на риска!
Тръгваш пак! Накъде, Капитане?!

Ще те погне свирепо вълната.
Не усетила в теб съпротива,
към безпътно море ще запрати
твоя кораб. И мъжката сила.

Татуиран оставаш в скалата...
Но след хиляди звездни години
ще се върнеш при нея обратно -
морски тътен, събран в раковина.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??