2.06.2017 г., 22:27 ч.  

Песента на числата 

  Поезия » За деца
1670 1 5

Бях унесъл се в лелгото,
ала стреснах се се защото
почна
в шкафа да издава
някой страховита врява.

 

От читанката на батко
чу се трополене кратко
и запя се "Тралала,
ний вълшебни сме числа!

 

Почвай, без да се боиш,
с нас да смяташ и броиш!
Че числата който знае,
може с тях да си играе.

 

Виж, мече едно в комбина
с две меченца, стават трима.
После още четри - пет
с тях набрали си букет.

 

Шест и седем идват нощем
пък на другите на гости.
Осем, девет, десет знаят
дружно как да си играят!"

 

Тъй ми пееха числата!
Мама чуди се горката
вечер как докато спя
се научих да броя!

 

© Миглена Миткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Римушки-разтушки за дечица-веселушки" »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??