24.04.2020 г., 17:07 ч.

Песента на колелата 

  Поезия » Пейзажна, Друга
1065 0 0

Колелата се въртят

и безспирно пеят, пеят.

О, кога ли ще се спрат

и кога ще онемеят?

 

Тяхната магична песен

вечно тегли ме на път

и светът за мен е тесен…

О, кога ли ще се спрат?

 

Сред дърветата, в платната

вятърът шепти, шепти

и разказва на душата

за бленувани страни.

 

Волно чайките летят

и за път лукаво пеят,

и платна плющят, плющят…

О, кога ще онемеят?

 

За видени красоти

спомени във мен живеят.

Нека вятърът плющи,

нека колелата пеят!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??