7.02.2020 г., 23:47 ч.

Писмо от Алкатрас 

  Поезия » Философска, Друга
937 3 3

Заточен на другия край на Земята...

с небивала болка в сърце...

си спомням за тебе, отечество мило,

към тебе протягам ръце...

 

Жадувам към тебе веднъж да се втурна...

не искам да губя и миг...

Копнея да скитам по твоите друми...

до края на своите дни...

Но аз съм затворник със смъртна присъда...

(в килия с решетни стъкла)

осъден за чужди, отдавнашни грешки...

на своите родни предци...

 

За тебе аз плача, но с кървави сълзи,

Българийо, роден мой дом...

Аз в тебе родих се, и знай, ще се върна!

Без теб за мен няма живот!

 

Ще счупя челичните пранги, които

държат ме сега окован...

И повече нищо не ще да ме върне

в студения, пуст Алкатрас!

 

29.01.2020г.

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??