26.05.2024 г., 15:07 ч.

Питката 

  Поезия » Хумористична
180 2 10

Таз сутрин омесих чудна пита.

Такава, че да оближе пръстите си крал.

Със масълце и сиренце е свита

Не си ли я опитал – ти не си живял.

 

Готова съм главата да заложа,

за нея можеш глад да понесеш,

такъв, че че от небето дядо Боже

ще си помисли, че се превръщаш в леш.

 

Стихът ми към края си отива

и мога да го изсека върху гранит.

Не ще погледне никой мен на криво -

Питката любимка е във българския бит.

© Ирен Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??