Пияна ода
На битието ни щастливата подкова
е виното. Първично като Ра.
Разпалващо-искряща кръв Христова
и властен жезъл в мъжката ръка.
То всеки мъж превръща във герой
със ум достоен за Езоповата реч.
Щом кипне виненият зной,
ръката търси женски стан и меч.
Но щом полази в женските гърди,
жената става напоена нива.
Подканва те: "Ела и ме вземи!"
с усмивка дяволски игрива.
Прослава е на истината свята,
един синтез от тайнство и бъбривост.
Най-чудният венец на свободата,
кипящ от ярост и блестящ от милост.
Ах, винце, винце, като тебе няма!
Омайна музо за поети!
Ти си божествената амалгама
и на душата ми - крилете!
Камелла
© Камелия Христова Всички права запазени
В душата ми летят винарки
и мечове от светлина
превръщат във христови арки
храма на моите ребра!
НАЗДРАВЕ !!!