24.06.2009 г., 18:50 ч.

Планината 

  Поезия
712 0 2


Тя те чака търпеливо
с  ѝзпитите си нелесни:
с целия товар по себе си
да запазиш равновесие.

Лоша мисъл ако мерне -
с дъжд и вятър те облива
и безмилостно наказва
всяко стъпване накриво.

Но когато ѝ докажеш
верността си - без остатък,
вдига отведнъж мъглите
и те гледа с езерата.

И когато си далече,
Планината се сбогува
с думи простички: - Човече!
Вече знаеш колко струваш!...

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??