1.02.2018 г., 1:03 ч.

Плюс-минус половин живот и още малко 

  Поезия » Друга
534 1 2

ПЛЮС-МИНУС ПОЛОВИН ЖИВОТ И ОЩЕ МАЛКО 
Росица Чакърова 

 

В средата съм... Но на кое по-точно? 
Днес трудно крета старата писалка. 
Приключва нещо, друго се отпочва, 
плюс-минус половин живот и още малко... 

 

Безспорно е, че още съществувам! 
През поглед отстрани така изглежда –
щом още своя принц насън целувам, 
макар съвсем изгубила надежда. 

 

И щом и той (макар насън) отвръща 
и (пак в съня) на своя кон ме грабва, 
какво от туй, че остарявам всъщност? 
Какво освен мечта насън ми трябва? 

 

Плюс-минус половин живот остава... 
И все така, насън и той ще мине. 
И аз като угаснала жарава 
безсънно и полека ще изстина. 

 

А принцът ще целуне редовете 
с фалшиви ноти и изпети песни, 
в които аз му подарявам цвете 
и съм прозрачно тънка и небесна... 

 

Лондон, 31/01/2018    13:22

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Много хубаво!
  • Браво, Роси! Да не мислиш, че времето щади принца, а нея не? И той остарява! По-трудно се мята на коня! Но пък, мерака узрява! И пак ще я грабне! Поздрав!
Предложения
: ??:??