19.12.2018 г., 0:03 ч.

По Коледа 

  Поезия
287 2 1

Загубих си очите –

от дълго взиране и чакане

на едно несбъднато желание,

по-голямо от имане. 

 

Загубих пътя и посоката, 

не виждам и стрелката. 

Дванадесет е. Коледа. 

И друга вече е следата. 

 

При Бог в яслата – 

най-сладка е храната. 

По-прости са нещата

и къщата е по-богата. 

 

Дано очи отворя

и видя красотата! 

На Коледа се моля,

да дойдат чудесата! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • По коледа стават чудеса!!!
    Много хубав стих Васе!Поздравления!
Предложения
: ??:??