13.05.2015 г., 20:46 ч.  

По „Обличам нощната си дреха” от Андромаха 

  Поезия » Друга
298 0 1

По „Обличам нощната си дреха” от Андромаха

 

Обличам нощната си дреха
от най-смълчана тъмнина
с втъкани нишки горест без утеха
и шлейф от влюбена луна.

По кожата ми лазят звездни сенки -
студени като пръсти на мъртвец,
потръпват тъжни струни,
раздвижени от нощен, заблуден ветрец.

Очи се търсят без да се намират,
угаснали в пожара на страстта,
от обич сляпа вече не съзират
оазисите в пустошта.

 

Една девойка с име свято

мечтаеше да е кралица

и с нозете си да стъпва

по крале и мъдреци. 

 

Тя не е личност фатална,

а само от особена порода. 

Търсеше обич, безкрайна

като небето, но не от бога.

 

Ала тя е болка и боязън,

мечти и кокетни преструвки,

очи, излъчващи съблазън,

и тела, зовящи към милувки...

 

Лампите нощем заспиват

над пазар, полегнал по „Графа”.

В подновена кръчма разбиват

мутри в главите гарафи.

 

По пустите улици броди

сянка на излишен човек.

Търсеше по света обич,

но към нея не продават билет.

 

Името му бе „господин Никой”,

и затова слънцето го наказа.

Душата му отдавна е изтляла

от отровната любовна проказа. 

 

Продължава в мрака неговият ден,

без той да скърби за това.

В незнаен час бил е роден

и по същия начин ще напусне света.

 

Някому завещават картини

със странен надпис на гърба:

„”Обич” на обич с обич

каквото и да означава това!”

 

 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??