8.09.2022 г., 12:18 ч.

По-по-най 

  Поезия » Хумористична, Друга
583 5 11

Ако целият свят ти се прави на строг

и сърдит ти замахва с тояжка, 

представи си за ден, че си щур еднорог

и на свой ред размахай опашка. 

 

Ако всички ти шъткат и цъкат с език, 

щом запееш и с пръсти си щракнеш, 

ти запляскай с ръце и затропай с чепик.

И крещи, та дори да прегракнеш!

 

Ако чуеш, че с танц нарушаваш реда, 

че не бива на глас да мечтаеш, 

ти наври им в носа своя миг свобода

и си карай, тъй както си знаеш. 

 

Че е кисел светът, пълен с кисел народ, 

го усещат предимно децата.

И се чудят дали вместо кис(е)лород

да не дишат (и хапват) дъгата.

 

(Който спазва това, щом порасне, познай —

в еднорог, леко щур, се превръща! 

А от киселост щом му се сгади по-най, 

той дъгата си по-по-най-връща.)

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Дали поради криза повсеместна
попара всички правят си? С оцет.
И щом от простотията се стресна,
аз клюмвам, от съмнения обзет,
че май не съм частица от тълпата. ...
  547 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??