Sep 8, 2022, 12:18 PM

По-по-най 

  Poetry » Humour, Other
684 5 11

Ако целият свят ти се прави на строг

и сърдит ти замахва с тояжка, 

представи си за ден, че си щур еднорог

и на свой ред размахай опашка. 

 

Ако всички ти шъткат и цъкат с език, 

щом запееш и с пръсти си щракнеш, 

ти запляскай с ръце и затропай с чепик.

И крещи, та дори да прегракнеш!

 

Ако чуеш, че с танц нарушаваш реда, 

че не бива на глас да мечтаеш, 

ти наври им в носа своя миг свобода

и си карай, тъй както си знаеш. 

 

Че е кисел светът, пълен с кисел народ, 

го усещат предимно децата.

И се чудят дали вместо кис(е)лород

да не дишат (и хапват) дъгата.

 

(Който спазва това, щом порасне, познай —

в еднорог, леко щур, се превръща! 

А от киселост щом му се сгади по-най, 

той дъгата си по-по-най-връща.)

© Пепа Петрунова All rights reserved.

Дали поради криза повсеместна
попара всички правят си? С оцет.
И щом от простотията се стресна,
аз клюмвам, от съмнения обзет,
че май не съм частица от тълпата. ...
  631 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??