9.09.2022 г., 9:40 ч.  

Уроци по солфеж 

  Поезия
550 2 6

Дали поради криза повсеместна
попара всички правят си? С оцет.
И щом от простотията се стресна,
аз клюмвам, от съмнения обзет,

 

че май не съм частица от тълпата.
Часовникът ми – вечно пренавит,
порода съм - световно непозната,
в "Червена книга" вписан индивид.

 

На залези и на щурци съм чедо,
стихът ми често литва – до възбог,
лицето – от безсъние е бледо,
но ангелът ми е експерт – по рок.

 

Сред киселите на метла се вози,
душата ми. И някак (знам ли как?),
успява да сънува еднорози
и да си пее. От зори до мрак.

 

Когато от живота ти се сгади,
достатъчно е лапа да дадеш...
Изчезващ вид сме, знам – душевно млади
и с ангелски уроци по солфеж.
 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Ако целият свят ти се прави на строг
и сърдит ти замахва с тояжка,
представи си за ден, че си щур еднорог
и на свой ред размахай опашка.
Ако всички ти шъткат и цъкат с език, ...
  588  11 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??