28.12.2011 г., 22:48 ч.

По-полека 

  Поезия » Друга
1367 1 13

... не гледайте

с пренебрежение

надолу...

 

Нали дървото

(устремено в небесата)

е здраво вплело корени...

в Земята?

 

Нали и птицата,

що свила е гнездо

под стряхата ви

(без да забележите),

накрая

пак ще кацне

... долу

(макар и за последно)...?

 

А Слънцето?

 

Нима

е глуповато,

задето отразява

светлия си лик...

в Морето...?

 

... не гледайте

пренебрежително надолу...

 

не сте

(и никой не е)

 

достатъчно...

 

... високо.

 

 

 

28.12.2011

© ВикМарк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??