П О П Ъ Т Я 14
"Господи,не им го вменявай за грях,
защото те не знаят,какво вършат."
Но да бутнеш баба си по стълбите
и да я питаш,за къде се е забързала...?!
Бог не ни е дал Свободната Воля,
за да бъдем роби на църквата
и докато тя разделя на Еретици и миряни
и не премахва,а усилва нашето объркване,
пътищата ни ще имат различни посоки.
Как да сплотява,като тя постоянно е разделена
на различни църкви,ордени и секти пълни с пошлост,
как да вярваме чрез нея в единство и безпределност?
Толкова много религии се борят за твоето внимание,
с единствена цел за собствената си облага,
превърнати в обструкции към Божественото Познание,
че умният накрая погнусен,от всичките се отказва.
Природата със своята не покварена наука
приема всички ни еднакво,наравно в своя Чертог
и със своите уникални и мъдри поуки
ни сочи най-верния път към Вътрешният ни Бог.
Вървящото Слово не отхвърли ли Храма,
превърнат в порочен,търговски бардак?
Докато съвременните левити продължават тази измама,
Истината Свободна навънка ще чака ни пак.
Ако бяха си свършили работата,
нямаше на народа да се налага,
да утвърждава Закона и Правото,
а избранниците му от задължения Свещени да бягат.
Накрая винаги Истината изплува...
И в най-порочният,внедрена е Съвест,
която с нищо материално не може,да се купува,
Духовни са индулгенциите ни за Отвъдното.
Само Покаянието може да опрощава,
съзнателно сторени грехове,
пътят към Него е Смирение със Отдаденост,
в която е скрит Зовът към Непокорените Върхове.
13.06.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени