15.11.2007 г., 15:07 ч.

По пътя 

  Поезия
731 0 12

 

Ще хвана късния влак
и ще замина за Никъде.
А в стария пътен сак
ще напъхам годинките -

моите щатни гримьори,
светли и мрачни свидетели
на рождества и позори,
мои палачи и благодетели.

И не от старост ще ги забравя
на някоя гара в бюфета,
а от любов ще им оставя
бирата и двете кюфтета

и ще си тръгна невидим
и Никой, като никога,
като морето невинен,
в което се любят звездите.

© Владимир Владимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??