По самарянски
И тази вечер
луната понечи
да влезе в леглото ми
полуразсъблечена
и кацна
на черчеветата
на прозореца.
А сега
е много печно
и той е отворен,
пък и аз
за кой ли път
не ù попречих.
Хайде,
рекох си, няма
да я оставя
да се цапа
с жабоците в гьола.
Нека
и сега да остане,
та макар и
не съвсем гола.
А сабахле,
и без да я гоня,
тя самичка ще си хване
още първия вятър.
Какво да се прави –
душа,
самарянска...
© Ангел Веселинов Всички права запазени