3.12.2023 г., 19:13 ч.

По здрач 

  Поезия » Друга
129 1 0

Смрачѝ се, смрачѝ, а над моята стряха,

ни повей усещам, ни пиле прехвърча.

Излизам смутена, гола и плаха -

нощта се надвесва над мен вездесъща.

 

Аз, малкото цвете, самотното птиче,

безсилна пред всички недра на простора -

мен кой ще ме помни, и кой ще обича,

освен този образ в добрата икона?

 

Човек ли ще дойде, душа ли ще носи?

Малцина четяха ме с поглед дълбоко.

И аз на небето задавам въпроси,

а то - мълчаливо - и все е високо.

 

Смрачѝ се, смрачѝ, а над моята стряха,

ни повей усещам, ни пиле прехвърча.

Аз гледам звездите - самотна и плаха.

Нощта ме загръща с душа вездесъща.

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??