23.05.2015 г., 1:32 ч.

Подай ръце 

  Поезия » Любовна
507 1 4

на съпруга ми по случай нашата годишнина



Подай ръце

да ги покрия с обич!

Изсъхнала е в тях наивността!

Прегръщаха 

и даваха без ропот

най-милото

от твоята душа!

Притискаха ме нежно,

не щадяха

дори и миг - 

рисуваха слънца!

И даже в болката

не се поколебаха

за двама ни 

да търсят светлина!

Държаха ме по пътя

и не спряха

да претърпяват всеки студ и тежина...

Очакваха ме

в мигове на вяра,

но и в такива на...

горчивина!

 

Сега ги искам - 

в мен да си починат,

да им въздам за всяка сянка

от тъга...

С гореща обич

нека да изтрия

остатъка от всяка тегота...

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??