11.12.2019 г., 11:19 ч.

Подаръци 

  Поезия » Друга
1068 2 2

Нощта подарък е от тишината!
Любувам се на близките звезди...
Луната обладава ми душата...
Облаците - странни са съдби.

Сенките приличат ми на шепот,
щурците пеят винаги във хор,
часовника раздира тишината с екот...
Отново всичко влиза в моят взор.

Себе си за кой ли път аз преоткривам
във песента на птици и ръмжене на мотор.
Ето пак душата си във стихове обвивам,
на теб, читателю, споделям моя кръгозор.

За мен денят е жив и доста шумен.
Енергията синтезира се в зелените листа.
По светло необходимо е да съм разумен,
а нощем - тишината е подарък от смъртта...

© Красимир Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледен подарък »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз тук не разбрах стихотворението от чия творба е вдъхновено и за кого всъщност е подарък?
  • УспеХ!
Предложения
: ??:??