13.08.2008 г., 16:13 ч.

Подарък 

  Поезия » Друга
655 0 9
 

 

Подарък ли е

          самотата?

                  Желана или не,

                        застава тихо до вратата

                                   и вглежда се във мен...

 

Не ме е страх от нея,

          даже -

                  приятелка ми е добра...

                       и мога всичко да й кажа

                                 без страх от „думи зад гърба".

 

Не чака мили обещания

      или преструвки

             „за пред хората",

                       и в честното й огледало

                                 изчезва всякаква умора...

 

Не иска нищо...

      Най-безкористно

            дарява мигове спокойни

                     на изтерзаните души,

                                  които за нея са достойни.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??