Не съм поет. Макар, че в рими пиша.
Не съм чак толкова добра.
Знам, мисията на поетите е свише
да правят по - красив света!
Ала нощем се промъквам тайно
там, в неземния им поетичен мир.
И може би е грях, но си отпивам
глътка вдъхновение от техния потир.
И чудото се случва! Възсядам
оня, митичния, крилат Пегас.
С длан към поток персеиден посягам,
изгарям с нова, непозната страст.
Прераждам мисълта в скромен стих!
Мисля светло със своите чувства!
Завихря и разпилява ги вятърът тих,
превръща ги в цвят, който разпуква!
И мисията тяхна топло прегръщам.
Красив се опитвам да правя света.
Продължавам да пиша стихове в рими.
Аз съм просто една... поетична душа!
© Даниела Виткова Всички права запазени