29.12.2012 г., 11:59 ч.

Поисках нещо простичко да свърша 

  Поезия » Любовна
859 0 4

По "Животът скрит е в дребните неща"

Автор: Дамян Дамянов

 

Поисках нещо простичко да свърша,
да се усмихна щедро може би?
Разбрах, че смелите до мен не свършват
и моят весел образ ги крепи!

Какво ли мен до днес крепи ме, друже?
Човешка дума, нежна топлина,
доказала, отдавна съм заслужил,
макар и твърда, своята съдба…

И поглед галещ, две очи Вселени,
разплискали внезапно Любовта.
Прекрасни думи, още неродени
от тихата нега на есента.

Сезон, напъстрил спомени в сърцето,
подобно маминия китеник.
Поисках силно… да сваля небето,
а всъщност просто аз съм… мъченик.

 

 

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??