11.05.2011 г., 20:19 ч.

Поклон 

  Поезия » Гражданска
485 1 2

 

 

Земя, през вековете оцеляла

и все тъй горда и непокорена!

Родино моя, птица полетяла,

към бъдещето светло устремена!

 

Полята ти са щедри, плодовити,

горите ти - прохладни и зелени.

Потоци бистри бликат в планините,

в недрата ти - съкровища безценни.

 

Не си оная мъничка държава,

на картата световна неизвестна.

Светът, Родино, вече те познава,

ти свойто място извоюва честно!

 

Обичам те, Родино моя свидна!

Поклон пред твоите борби заветни!

Пред твоята история завидна!

Пред твоята съдба хилядолетна!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??