2.03.2018 г., 11:40 ч.

Прокоба 

  Поезия » Гражданска
438 0 1

      ПРОКОБА

 

Ах, как желая

 

да се впиша,

 

с думи прости

 

в „Литературния небосвод”.

 

Но!  Бог  да ме  прости!!!

 

Че от провинцията

 

съм аз и прокоба тежка

 

лежи над моята глава.

 

Защо ли всеки конкурс -

 

иска непубликувани слова

 

и предплата за всяка творба.

 

Жалко - много жалко

 

за такава творческа съдба.

 

Но в живота днес

 

е така,

 

когато си нямаш - голяма

 

финансова торба.

© Георги Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всички сме от селата!Поздравление за написаното!Някога днешна София е била провинция на Търновград!
Предложения
: ??:??