6.11.2024 г., 11:06 ч.

Полуоткровено 

  Поезия
92 3 8

Днес, всеки влак си има пътник,

а аз пътувам с всеки влак.

Откак се помня, все съм спътник

на орбита с духовен мрак.

 

Притихнал съм в уютна драма:

сънувам цветно всеки ден.

Заспивам сам, в легло за двама.

Съвсем не съм ербап ерген.

 

В душата си съм пълнозърнест,

в сърцето не събирам лед.

Живея с чест, с излишна дързост

и саркастичен мироглед.

 

Отглеждам в нас грамотно куче.

То мрази кифли в моя двор.

Следя от век - какво се случва 

с любимия ми син отбор.

 

Гласувам рядко - редовно губя.

Усещам, че съм леко прост.

Спортувам често, банално любя,

а пъпът ми е, на матрос.

 

Това е всичко. Не съм различен:

през ден мечтая за любов!

Роден, с презумпцията да обичам,

да давам обич, съм готов!

 

 

Юри Йовев 

ноември 2024 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??