22.09.2004 г., 12:22 ч.

Полунощ на масата... 

  Поезия
1232 1 1

Полунощ на масата

Сме само аз и ти

 

И виното дели ни

И прави ни невидими

 

Когато идва

Силуета на мъглата

 

Ти ставаш и танцуваш

Ненаситно и подвластна

 

Аз запалвам си цигара

На дима отдавам мисълта си

 

В захласа ти

Намирам друга

 

И по нея копнеж

Събужда се о мен

 

И спомен скъп

Белег изрязва

 

Върху лицето ми –

Жигмото на тъгата

 

Танцът свършва

И отново пред мен заставаш

 

Каниш ме

В обятията ти да вляза

 

Но уви

Вече няма ме във този мрак

 

Заминах, скъпа

Нима не забеляза виното

 

Разлято по масата

© Калин Кермов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??