11.03.2021 г., 7:41 ч.

Помирих се със себе си 

  Поезия » Друга
965 5 18

Трудности и пропасти

от раждането ми - до днес,

но не проклинам живота си,

а се възползвам с интерес.

 

От бурите почерпвам сила,

от мъките пречистена сълза,

от снежното далечно било,

стремеж да стигна до върха.

 

Дните ми галопиращи коне,

в редиците още препускат,

в ноздрете им буйни ветрове

свежест от утрото предвкусват.

 

А всяко утро ми дава съвет,

да погледна дълбоко навътре,

където съвест, мисъл и сърце

изпълняват вселенски завет.

 

Аз съм родена свободна,

животът ми принадлежи,

всяка молекула тревожна

съвестта ми ще успокои.

 

На никого не съм подвластна

единствено на обичта,

помирих се със себе си когато,

познах до болка любовта!

© Миночка Митева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??