29.04.2018 г., 9:48 ч.

Помниш ли? 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
445 1 9

Ти помниш ли искрящите очи,

невинно споделената усмивка,

косите озарени от лъчи,

неволно изтърваната въздишка?

 

А помниш ли отлитащия залез,

над хълмовете огнено – червени?

И бризът лек, със мекотата галещ –

на морските скали го бяхме спрели.

 

А помниш ли развихрения танц,

довел те до полуда и наслада?

На онзи бряг написахме романс –

събудил в нас мечтите без прегради!

 

А помниш ли папячовските песни,

на влюбен шут в ливади нацъфтели?

Ония страсти до безумство бесни,

сърцата и душите ни обзели!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??