31.07.2019 г., 20:35 ч.

Помоли се за мене 

  Поезия » Друга
814 3 10

 

към с. А.

Помолѝ се за мене в моя миг на обида,
за душата ми, пълна с отровни неща,
че отдавна напират, раняват и викат
тежки думи и жестове, носят тъга…
Помолѝ се накрая и аз да утихна,
да успея след всичко това да простя,
че с годините взех с теготата да свиквам
и да ходя по пусти, безводни места.
Помолѝ се! По твоята вяра ще видя
светлината, която създава живот,
благодат надълбоко у мен ще проникне
да ме учи на чиста и свята любов…
И когато пристигна при тебе с надежда
ще съм истинска в твоите чисти очи.
Помолѝ се в килията тихо и с нежност!

Няма никога вече така да боли…

 

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??