23.07.2019 г., 9:18 ч.

Понякога 

  Поезия » Философска
574 2 4

 

Понякога

Понякога се чувствам много дребна -
като сълзица,

паднала в морето,
изплакана и вече непотребна,
но стоплила и милнала сърцето.

Понякога се чувствам твърде малка –
като зрънце,

отвеяно от вятър
и в почва не успяло да покълне,
но в нищото
успяло да се гълне.

Понякога, а може би и всякога,
усещам как животът ми изтича
подобно струйката

на пясъчен часовник,
която все по- бързо тича, тича…

тича...
към нещото, 
незнайното,
небъдното...

Литатру
България - София

( От книгата ми "Кога порастна, дъще", печат 2017 г., ISBN: 9786199093535 )

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??