29.09.2020 г., 17:41 ч.

Понякога 

  Поезия » Авторска песен
217 0 0

Понякога
 

Обичам се такава - доверчива, не надмена,
чиста. 
Истинска жена!
Обичам ли,
на обич се отдавам
и в нея понякога горя.
Понякога обичам да съм роза
с аромат и цветна красота,
дори бодлите нося като щит
и пазя твърдо своята
свобода!
На пролет съм нежносиня
теменужка
родена сред зелената
трева,
с изправена и дъхава надежда-
обичам ли, не мога да бода!
През лятото -
поле от слънчогледи
събирам и раздавам
топлота,
в пазвата ми чурулика вяра
за есенния път,
да не сгреша!
Късам плодове и горско
биле
за зимата и заснежените
била,
когато се изправя пред
баира,
да знам, в живота си-
платих своята цена!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??