11.08.2009 г., 22:59 ч.

Понякога си толкова сама... 

  Поезия » Друга
827 0 3

Не скланяй уморената глава,

не свеждай тъжните клепачи,

изтъркай таз предателка-сълза

и горестно недей да плачеш!

 

Животът ти тъй бързо се изтече

във грижи за земята и за хляба

и аз дори не вярвам вече,

че някога била си млада.

 

Познала много мъки и несрети

и много малко щастие открила,

безценни днес са твоите съвети,

трогателна душевната ти сила.

 

От работа ръцете ти са груби,

косата е така печално сива,

но с времето ти нищо не изгуби

и си оставаш все така красива.

 

Ти беше толкова грижовна, бабо,

а днес понякога си толкова сама,

но запомни едничко нещо само -

че те обичат твойте внуци и деца!

 

 

 

 

 

   В памет на моята баба...

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "...и си оставаш все така красива..."Всеки пази в душата си една неизмерима топлина и болка към скъпата си баба.Много затрогващ стих-много обич има в него,обич която всеки има някъде закътана.Хареса ми!
  • ...!
  • ...Хубаво посвещение!Поздравче!...
Предложения
: ??:??