14.07.2019 г., 18:06 ч.

Попитай Райна 

  Поезия » Гражданска
472 0 5

– Иде нашата комбайна! –
гордо рече баба Райна.
Скокна слабата старуха,
тропна, сякаш, че е глуха.

– Жътва блага по полята!
Мир, сполука по земята!
Да са весели децата –
и обичани – сърцата!

Ред да има по къщята!
Да царува топлината!
Вред да бъде урожай
и добруване – безкрай!

Мрак облече село бяло,
над неволите изгряло...
Мигар там таи се тайна?
Аз не знам. Попитай Райна.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??