10.10.2022 г., 6:52 ч.

Пороците попих на този свят 

  Поезия
288 1 2

Вървя по тротоарите безмълвен,

без цел и без посока, и без смисъл.

Дали октомври тайно ме ориса,

да бъда туй в което се превърнах?

 

Да искам ветровете да ме брулят,

забравил, че живота има стойност.

Затуй съвсем нахално-непристойно,

готов съм само себе си да хуля.

 

Мъглите даже искам да ме скрият,

да бъда част от тяхната магичност.

Едва тогава нещо неприлично

в душата си навярно ще открия.

 

Оглеждам се в листата пожълтели,

в самотните пресъхнали потоци.

Попил съм сякаш всичките пороци,

които този свят са сполетели.

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Дали октомври тайно ме ориса,
    да бъда туй в което се превърнах?"

    Недей кори октомври.Той е само
    едно листо от есенната книга.
    Прелиствай и накрая ще откриеш,
    че имаш друг сезон и други тайни...

    Аплодисменти и от мен!
  • ако писането ти е най-големия порок - тогава пиши, Дани
Предложения
: ??:??