Пред портите на вечността
стоя аз и от нея се тревожа,
чезне денят, идва нощта,
каква е за мен волята Божа?
Какво ме чака, къде отивам -
аз съм объркан, обезпокоен,
от смъртта не мога да се скривам,
целият с горчивина съм напоен.
Жестока е на човека съдбата,
цял живот мъчи се, страда,
безсмислена ли е борбата,
ще има ли за нас пощада?
Терзае ме съмнението,
аз съм сам пред вечността -
ще дойде ли спасението,
или ще ме приспи нощта?
© Георги Всички права запазени