Nov 15, 2022, 7:30 PM  

Портите на вечността 

  Poetry » Phylosophy
288 0 0

Пред портите на вечността

стоя аз и от нея се тревожа,

чезне денят, идва нощта,

каква е за мен волята Божа?

 

Какво ме чака, къде отивам -

аз съм объркан, обезпокоен,

от смъртта не мога да се скривам,

целият с горчивина съм напоен.

 

Жестока е на човека съдбата,

цял живот мъчи се, страда,

безсмислена ли е борбата,

ще има ли за нас пощада?

 

Терзае ме съмнението,

аз съм сам пред вечността -

ще дойде ли спасението

или ще ме приспи нощта?

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??