8.08.2023 г., 23:53 ч.

Портретът на Апостола 

  Поезия » Философска, Гражданска
399 3 7

                         

      Портретът на Апостола 

 

Твоят лик, Василе, виси на стената,

в много кабинети на стените стои.

Ти пое на българския народ вината,

а той роб беше и сега някак си се тай!

 

Ти си и на стената на някои богаташи,

на душите наши човешки те са търгаши.

И ти ги гледаш тъжен от стената сега,

от портрета ти се усеща само мъка и тъга!

 

Но твоят портрет виси и на други стени,

на бедните хора, но хора с добри души.

Те се молят към теб, молитва свята една,

ти не си светец но за тях ти си иконата!

 

И твоите завети свещени останаха за нас,

а някои хора използват ги за своя изгода.

И в късна вечер и ранна доба, ранен час,

с теб сме заедно с Бог в радост и тревога!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??