28.01.2015 г., 22:56 ч.

Послание с любов 

  Поезия » Гражданска
422 1 1

Марийка Събева

 

 

Послание с любов

 

Изпращам своето послание до Вас-

до всички майки на земята.

Зова ви дружно да надигнем глас

и с майчина любов да спрем войната.

 

Кажете! Докога на смърт децата си ще изпращаме

и ще посрещаме ковчези или инвалиди?

Нали с любов децата свои раждаме,

отглеждаме с  любов и със надежди.

 

Войни между държави вече няма,

но често има граждански войни.

На политиците вината е голяма.

Но кой ли политиците вини?

 

Сърцето ми заплака за Украйна -

за жертвите, разрухата, кръвта.

За никого обаче не е тайна,

че грешка е на политиците това.

 

За жертвите на радикалния ислям  

в Ирак, Щатите, във Сирия, в Европа

аз страдам и страхът ми е голям,

че тоз терор на портите ни тропа.

 

Не съм аз Чарли. Твърдо заявявам -

не бива лъв да дразним, дори в клетка.

Не искам с чужда вяра да се подигравам.

Аз знам, че всичко е за наша сметка.

 

Зова ви, мили майки, на бой ви призовавам,

но не с оръжие, а с майчина любов:

да спрем войните! – горещ апел отправям

и вярвам – ще откликнете на моя зов.

 

Знам –любовта на майката е чиста, свята,

даряваща живот и благослов.

И тъкмо ние, майките, ще победим войната.

Изпращам ви послание с любов.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравявам те за този жизнено необходим призив, Мария!
    Тръби и събуждай заспалите! Тръби докато се събудят и чуят тревожния
    ти зов!
    Пожелавам ти да успееш в тази благородна цел!
    Бъди дързостна, за да успееш!
Предложения
: ??:??