7.10.2018 г., 0:11 ч.

Последен танц в първи дуел 

  Поезия » Пейзажна
385 0 0

Шепотно пеят морски вълните

вълнуват се бясно в страстно танго –

разпенват, изправят, накъдрят косите

в последен марш свири първи фагот!

 

Шпалир от криле на птичето ято

приветства за последен път лорд Лято,

а той носи короната нова от злато

в листенца от залезна ласка излята!

 

И песен нова прибоят запява

сребросините рокли се сменят с жарава

вятърът нова кралица вестява-

с името "Есен" вече корабът плава!

 

И ето вече...

 

Стъпи тя на лазурния бряг

и в слънчева заря избухна листопада

и дъждец поръси горския праг,

изпъна юздите царският впряг

и тя литна с него в луд бяг...

за да блесне пред портите, скрити от златото под водопада!

 

Докосна с нежна ръка тревата

и в кехлибар смени цвета на косата –

трепетно и бързо с дъх неуловим

тя стъпи боса в този топъл килим!

Стъпи боса в сутрешната мъгла,

но смени пухкавия памук с дъга!

 

Шепотно пеят вълните морски

изпращат своя лидер, посрещат нов водач

махат за сбогом на новият цар горски

и отмиват от пясъка следите последни на своя ездач!

 

Притихват... Ще чакат зова на сирените и новата песен,

ала стига за тях... Тя стъпи вече –

крачи смело и пъстри света отдалече

прекрасна нова златна есен!...

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??