11.12.2006 г., 23:21 ч.

Последна нощ 

  Поезия » Любовна
1749 0 14
Дъждовна нощ. Напълно във синхрон

със времето, преобладаващо във мен.

Но вместо гръмотевици – тих стон.

Светкавиците ми са вик несподелен.

Мъглива нощ. В тъмата непрогледна

изгубиха се чувствата ни без компас.

Не би помогнал и прожектор халогенен,

щом няма светлина, останала във нас.

Последна нощ. С последната цигара

любов-пожар догаря във агония...

В мъглива нощ дъждовно се разтваря

небето. После пепел. И любов–история...


© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??