23.10.2011 г., 8:39 ч.

Последните три 

  Поезия » Любовна
490 0 0

 Снегът бързо се натрупа,

вият виелиците силни.

Тази зима не престана,

седем и  десет още ли години.

 

И на таз` планета заледена

ядрото вкаменено

своите пулсации затихна,

усети как умира, тъй студено.

 

Но изведнъж се облачната пелена пропука,

светлина достигна страдащата леденина.

Живот отново в нея вдъха,

разцъфтя в зеленина.

 

И тез` лъчи, тъй нежни,

с крехките си допир, топлина

през кората си ги тя пропусна,

съживиха нейната душа.

 

Единствено те успяха.

Лъчите нежни, светлина.

Изгубя ли ги - по дяволите - ще умра!       

 

 

 

© Божидар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??