2.02.2022 г., 13:45 ч.

Последно причастие 

  Поезия » Философска
520 6 10

ПОСЛЕДНО ПРИЧАСТИЕ

 

Аз всичко може би опитах

примирието и страстта,

лъжата с грозния ѝ кикот,

и тържеството на плътта,

от мимолетните възторзи

ще нося белег цял живот,

и на сърцето си каторжник

ще влача тежкия хомот,

да, имах мигове на бягство,

светът ми бе безкрайно чужд,

познавам бедност и богаство,

непоносима жега или студ,

и на врага си бях спасител,

предаде ме другар заклет,

намерих сетната обител

в една прегръдка на дете,

напълних джоба си със тръни,

превземала ме е тъга

и в мрака лепкав се препъвах

сама, но не сломена бях,

И проумявам волна птичка,

когато Бог те призове,

дори веднъж да си обичал

прощава всички грехове.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??