25.06.2016 г., 13:23 ч.

Последно сбогом 

  Поезия » Друга
1214 3 25

Последно сбогом днес ти казвам, Мамо!

Уви! Настъпи твоят сетен час!

Отиде си с една въздишка само –

навярно пак със мисълта за нас!

 

Отиде си – светът се преобърна,

угасна топлината в роден дом

и споменът от детството се върна

как с обич ни целуваш мълчешком…

 

Почивай в мир – там татко те очаква!

След време може да се срещнем пак,

душата ми отчаяна проплаква

от грохота на пръст върху капак...

 

 

 

24.06.2016 год.

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??